Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2009 10:11 - "Защото сме социалисти" - еманация на наглостта
Автор: katatonia666 Категория: Политика   
Прочетен: 1578 Коментари: 7 Гласове:
0



До тези, които искат да ни убедят, че БСП вече е социалдемократическа партия.

Защо БСП не е социалдемократическата партия?

Ето една от възможните дефиниция на социалдемокрацията!

Социалдемокрацията
е политическа идеология, която се заражда в края на XIX век от социалистическото движение. За разлика от марксизма, чиято цел е премахването на капитализма, то цел на социалдемокрацията е преобразуването му и премахването на неговите недостатъци.

.... С други думи социалдемокрацията = капитализъм + социална справедливост ! ( според съвременните политолози )

Ето какво можем да прочетем в книгата на Станишев ( силно казано книга ):

"...отвъд капитализма би трябвало да има по-справедливо обществено устройство, основано на зачитане на труда и справедливо разпределение на резултатите от него."

Кое е това по-справедливо обществено устройство? Социализмът? Това "БИ ТРЯБВАЛО ДА ИМА" много ме притеснява, тъй като още никой не е "БИЛ ТАМ" ! Надявам се, че не се опитвате да ни заведете там, в справедливото НИЩО !

"Ние, социалистите, сме убедени, че това, което по естествен път идва, за да смени стария световен ред, се нарича социализъм."

Горещо препоръчвам на г-н Станишев да прочете "Фермата на животните", за да изостави веднъж за винаги наивните утопии или поне да не се опитва да ни манипулира по такъв нагъл начин с преекспонираните перспективи за "светлото социалистическо бъдеще"

"... днес е времето на истинския интернационализъм, който е бил винаги присъщ на социалистите."

Това, че сте транснационалисти е ясно, но ми е много любопитно как съчетавате транснационализма с патриотизма и национализма. Последните елементи на вашия противоречив идеологически профил можем да видим в повечето ви програми, проекти за програми и пр. опити да си придадете привлекателна визия.

"... ако една политика на пръв поглед изглежда несправедлива и дясна, но носи добро и решава проблемите на големи групи хора, на по-голямата част от обществото, то тогава тя е лява политика."

Какво разбрахме от това уникално прозрение? Несправедливата политика е всъщност дясната политика, т.е. "несправедливото" и "дясното" са синоними.
От друга страна "добрата" дясна политика е всъщност лява политика! ... хахах ... Вие какво си мислехте, ... че дясното може да ви донесе нещо добро?  Нагло е, нали?

"... партията прие, че не може да има социализъм без свобода и в името на тази общочовешка ценност и привилегия предприе демократичните реформи. Никой не ни е карал да го правим. Имахме избор и го направихме."

Трябва да поясним, че социализъм + свобода ( за днешните социалисти ) = демократичен социализъм. И до днес от БСП заявяват гордо, че те се борят за демократичен социализъм, а, забележете, НЕ за социалдемокрация ( понятията не са синоними, както някои хора се опитват да ни убедят ).

Свободата видите ли е ценност и ПРИВИЛЕГИЯ ! От какво и от КОГО ще зависи МОЯТА свобода в условията на ВАШИЯ социализъм? ... така че, който досега е вярвал в либералното кредо и е разглеждал свободата като "естествено човешко право" да има предвид, че за социалистите, това е привилегия!

Граждани, самият Станишев признава, че "никой не ги е карал да предприемат демократични реформи" - имали са ИЗБОР ! Сами можете да си направите изводите за ролята ви в "демократичния процес" по време на "прехода", а и за ролята ви сега!

"Могат ли социалистите да модернизират държавата? Ако не те, кой друг го е правил през последните 60-70 години? Аз не се сещам за друга партия."

... така ни модернизирахте, че сега сме "цъфнали и вързали" !

"Няма друга партия, която да може да се гордее с държавническото поведение на своите лидери. Всички помним какво направи БСП в годините на прехода."

Помним, помним ... И за съжаление още дълго ще помним !



Гласувай:
0



1. usandthem - Възхитително!
16.01.2009 01:26
кажи ми, че в България има поне стотина от твоето поколение, като теб и ще ми върнеш вярата в бъдещето на страната ни !!!
цитирай
2. kostadin - Не си права Цяла плеада живяха и се ...
16.01.2009 11:28
Не си права Цяла плеада живяха и се пенсионираха там.Даже усяха да предадат щафетата на децата си и внуците сиТою митко на бай ти станишев синчето да неби да е живял в Бангладеш?Как можеш да четеш книги написани за два дена или си я взелазаради автографа на плейбойчето от БКП.
цитирай
3. katatonia666 - do : kostadin
16.01.2009 16:12
Човек, който има сериозен интерес към даден проблем, тема и пр., и демонстрира своите претенции, че мнението му е адекватно, не би следвало да чете само това, което му харесва ! Фактът, че презираш някой или нещо, не означава, че не трябва да го познаваш ... поради простата причина, че ако не го познаваш добре, не би могъл да аргументираш позицията си.
цитирай
4. katatonia666 - до : usandthem
16.01.2009 16:17
Има! ... но за съжаление не са много :) Това стана очевидно по време на протестите.
цитирай
5. kostadin - За кatatonia666 -
16.01.2009 21:36
Мисля си ,че всички, които пишат тук са от стадото на обречените овце,независимо от начина им на съществуване.
Най- добре е да се спасява всеки сам .Така не могат да унищожат всички.

цитирай
6. katatonia666 - do : kostadin
16.01.2009 23:04
Именно, защото има хора, които мислят по този начин, се нуждаем от "спасяване" ... но "спасяване" не от някой друг, а от самите себе си !
цитирай
7. анонимен - Сегашната "борба " бе ...
17.01.2009 10:08
Сегашната "борба " бе спечелена отново от упраяващите .Представителите на Стачкуващите се поддадоха на сладките блянове предложени им от властниците.Реално- случва се това, което получиха пенсионери ,учители и т. н.
Не е възможно да искаш падане на правителството и да преговаряш с тях за подобравяне на държането им.Жалко ,че съм прав
Kostadin
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: katatonia666
Категория: Политика
Прочетен: 28992
Постинги: 10
Коментари: 47
Гласове: 121
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930